EC-teknologi - Installasjon og kontroll

Redusert energibruk med EC-teknologi

EC-motorer fra ebm-papst har betydelig høyere effektivitet enn AC-motorer. En vanlig vekselstrømsmotor drives av vekselstrøm som skaper vekslende magnetiske felt inne i motoren, som får den til å rotere. Dessverre går en stor del av tilført energi til tap i form av varme. EC-motorer fra ebm-papst har permanente magneter for å

skape magnetfeltet og elektronisk kommutert likestrøm for å skape rotasjon. Designet gjør at en større del av tilført energi skaper rotasjon og en mindre del går til spillvarme. Effektiviteten er dermed høyere.

Intelligent kontroll

Vi tilbyr alt fra styring av vifter via overlegne bygningssystemer og kommunikasjonsprotokollen MODBUS til informasjonsinnhenting om f.eks. alarmer, driftstimer og strømforbruk, ved hjelp av viftenes innebygde standardgrensesnitt og smarte sensorer.

EC-kontroll:

ebm-papsts brukervennlige EC-Control-programvare bidrar til å gjøre det mye enklere å realisere ideer om smarte vifteløsninger.

Modbus:

Flertallet av våre EC-vifter har integrert styrings- og reguleringselektronikk og mange av EC-motorene er også forberedt for kommunikasjon via MODBUS for å hente gjeldende driftsdata og status fra de vanligste overordnede systemene og regulatorene.

Enkel installasjon og igangkjøring

Våre EC-integrerte motorer har all kontroll- og drivelektronikk integrert. Ingen separat kommuteringselektronikk eller frekvensomformer er nødvendig og du slipper komplisert programmering. Ingen separat utstyr er nødvendig for hastighetskontroll, noe som resulterer i færre komponenter og enklere installasjon.

Våre EC-vifter er klare for styring med et 0-10 V-signal. De fleste av våre EC-vifter er komplette med integrert kontrollog reguleringselektronikk for trykk og temperatur (inkludert trykk- og temperatursensorer). Konstruksjonen med integrert styring og drivelektronikk er kompakt, noe som er en fordel når viften f.eks. må monteres i en sammenstilling med begrenset plass.

Justering av takvifter uten å måtte gå opp på taket

De mange mulighetene for fleksibel og smart viftestyring som ebm-papst tilbyr åpner også for nye muligheter for smarte installasjonsløsninger som forenkler justering og kontroll av individuelle vifteinstallasjoner som ikke er koblet til overordnede nettverk. Mange tradisjonelle vifteinstallasjoner i eiendommer kan være vanskelig tilgjengelige. Med smart styring kan de i stedet gjøres lett tilgjengelige uten at personalet er på plass ved selve viften, for eksempel med takmonterte ventilasjonsaggregater.


EC-motor ( PM-motor)

Våre EC-motorer er elektronisk kommuterte ytre rotormotorer. EC-motorene fra ebm-papst er utstyrt med permanente magneter. Noen ganger kalles motorer med permanente magneter PM-motorer. Disse bruker ikke «rare earth»-magneter, som inneholder sjeldne jordmetaller, som det er stor mangel på i verden.

Forrige
Forrige

Bedre ventilasjon kan redusere kostnadene

Neste
Neste

“Open-heart retrofit”